[br] [br]
طرز تهیه نان شیرمال
[br]
طرز تهیه نان شیرمال عالی حرفه ای رو میخوام آموزش بدهم با دستور شف زی زی
[br]
مواد لازم :
[br]
آرد ۳و۱/۲ پیمانه
مایه خمیر ۲ قاشق چای خوری
عسل ۲ قاشق سوپخوری
کره آب شده یا روغن مایع ۱/۳ پیمانه
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
آب ولرم ۱/۲ پیمانه
شیر ولرم ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱/۴ پیمانه
بهبود دهنده ۱/۲ قاشق چای خوری
وانیل در صورت تمایل
[br]
مواد لازم برای رومال کردن خمیر:
[br]
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر یک قاشق چای خوری
شکر یک قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
[br]
طرز تهیه:
[br]
ابتدا مواد خشک( آرد+ بهبود دهنده+ نمک+ وانیل+ شکر) را با هم مخلوط میکنیم و کنار می گذاریم.
در ظرف دیگری آب را میریزیم عسل را اضافه کرده و هم میزنیم و بعد مایه خمیر را رویش میپاشیم کمی هم میزنیم و در آن را می گذاریم و در جای گرمی قرار میدهیم تا مایه خمیر به عمل آید.
[br] [br]
[br] [br]
بعد از به عمل آمدن مایه خمیر در وسط آرد گودی ایجاد می کنیم تخم مرغ+ روغن مایع یا کره+ مایه خمیر+ شیر ولرم را اضافه کرده با دست هم میزنیم تا خمیر نرمی به دست آید.
[br] [br]
[br] [br]
[br] [br]
[br] [br]
سطح کار را کمی آرد می زنیم و ۱۰ دقیقه خمیر را ورز می دهیم در این مرحله می توانیم اگر خمیر شل بود کمی آرد، و اگر سفت بود کمی شیر به خمیر اضافه کنیم .
[br] [br]
[br] [br]
ظرف گودی را با روغن مایع کمی چرب میکنیم خمیر را در ظرف قرار میدهیم و رویش را کمی چرب میکنیم و با یک دستمال یا سلفون روی ظرف را میپوشانیم در جای گرم قرار میدهیم به مدت ۲ ساعت تا حجم آن چند برابر شود.
[br] [br]
[br] [br]
بعد از استراحت خمیر آن رابه دو قسمت تقسیم کرده روی سطح کار کمی باز میکنیم به کمک وردنه. سینی فر را چرب میکنیم و خمیر را داخل سینی قرار می دهیم دوباره به مدت ۳۰ دقیقه اجازه می دهیم تا خمیر استراحت کنند.
[br] [br]
[br] [br]
بعد از استراحت دوباره خمیر روی آن را با برس سیلیکونی از مخلوط ( زرده تخم مرغ+ شکر+ مقداری زعفران+ شیر) میزنیم. یک لایه کنجد روی خمیر نان می پاشیم و به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه درون فر با درجه حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد میدهیم تا نان بپزد و رویش طلایی شود.
[br] [br]
[br] [br]
دوستان این خمیر یک خمیر کاملاً نرم و لطیفی هست زیاد بهش آرد اضافه نکنید چون در آخر نان سفتی خواهید داشت.
[br] [br]