کیک اسفنجی

مواد لازم :

تخم مرغ ۶ عدد
شکر یک پیمانه
بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
آب جوش ۳ قاشق سوپخوری
آرد سفید قنادی یک پیمانه و ۱ قاشق سوپخوری یا ۱۵۰ گرم
طرز تهیه:
فر را با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کرد تا گرم شود.
کف قالب گرد ۲۳ سانتی متری را کاغذ روغنی انداخته و کنار می گذاریم.
آرد را ۲ بار را به همراه بکینگ پودر در ظرفی الک کرده و کنار می گذاریم.

در دو ظرف دیگر سفیده و زرده های تخم مرغ را از هم جدا کرده.

با دور تند همزن سفیده ها را میزنیم تا از لختگی در بیاید و به هم زدن ادامه می‌دهیم تا پف کند و زمانی که ظرف را برمیگردانیم از ظرف نریزد.
در ظرف دیگری که زرده های تخم مرغ را ریختیم شکر را میریزیم و با همزن برقی شروع به هم زدن می کنیم تقریباً مدت سه یا چهار دقیقه هم میزنیم در این زمان کم کم آب جوش را هم اضافه کرده.

تا جایی هم می زنیم که زرده و شکر به رنگ روشن در بیاید و کرم رنگ و کشدار شود. در آخر وانیل را به آن اضافه میکنیم.

به مایع زرده و شکر کم کم آرد را الک کرده و اضافه می کنیم .با کمک لیسک به صورت دورانی هم میزنیم و بعد از آن سفیده زده شده را در چند مرحله به مایع کیک اضافه کرده و آن را هم به صورت دورانی هم میزنیم .

بعد از اینکه مایع کیک آماده شد آنرا درون قالب ریخته و در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا بپزد.

بعد از پخت کیک به مدت ۵۰ دقیقه کیک را از فر بیرون بیاوریم ۱۰ دقیقه همانطور در ظرف می گذاریم تا از داغی بیفتد و کمی خنک شود بعد روی توری فلزی یا پلاستیک قرار می دهیم تا خنک شود.

نکاتی در مورد کیک اسفنجی:

۱/ بهتر است که کیک اسفنجی را حتما یک شب قبل از درست کردن کیک تولد آماده کنید و در یخچال نگهداری کنید تا هم زمان برش دادن کیک راحت تر باشیم و هم کیک منسجم تری داشته باشیم.
۲/ آرد کیک اسفنجی را حتماً ۳ بار الک کنید تا هوای اضافه آن خارج و سبک شود. تاکیک شما پف بیشتری داشته باشد.
۳/ زرده تخم مرغ و شکر را به اندازه ای بزنید که کمی کشدار و غلیظ شود. اگر زرده را بیش از حد بزنید روی کیک بعد از پخت چسبنده خواهد شد و اگر کمتر بزنید کیک کمی خشک خواهد شد.
۴/ قالب کیک اسفنجی احتیاجی به چرب کردن ندارد فقط در کف قالب کاغذ روغنی انداخته شود کافی است.
۵/ در فر را حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اول پخت کیک باز نکنید چون باعث می شود که پف کیک بخوابد و کیک شما اصلا پف نکند.
۶/ زمانی که آرد را اضافه می کنید حتما به صورت دورانی به کمک لیسک آرام آرام هم بزنید تا بافت اسفنجی کیک حفظ شود.
۷/ سفیده تخم‌مرغ را حتما زمان اضافه کردن کیک در سه مرحله و به صورت دورانی و آرام آرام هم بزنید تا کیک در نهایت حالت اسفنجی خود را حفظ کند.
۸/ نیم ساعت قبل از درست کردن کیک حتما مواد لازم را دقیق با ترازو و پیمانه ها قاشق ها ، اندازه گیری کنید. تا نتیجه بهتری را در انتهای کار داشته باشید.
امیدوارم که با این رسپی یک کیک اسفنجی و خوشمزه را در خانه برای عزیزانتان درست کرده و از هنر خود لذت ببرید.🏵🏵🏵🏵🏵
با تشکر از همراهی شما دوستان عزیزم🌹🌹🌹🌹🌹🌹

نویسنده: admin

زینب آجرلو هستم به مدت 10 سال مشغول تدریس آشپزی از نوع فرنگی , فست فود ,شیرینی پزی و نان پزی هستم و همیشه آرزو داشتم که بتونم به کمک تکنولوژی به تعداد بسیار زیادی از هموطنان عزیزم در سراسر ایران خدمت رسانی کنم و سواد آشپزی را ارتقاء دهم با تشکر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *